Information till dig som ska plåtas

För att locka fler till cyklingen som aktivitet och Bergslagen Cycling som cykelområde breddar vi nu vår bildbank. Här finns mer information för dig som vill bidra som cykelmodell.

Hur går det till?

Vi kommer att samla flera modeller på samma plats för att ta både stillbilder och kortare filmsekvenser. Stillbilderna tas av en proffsfotograf, Terése Andersson, som hjälper er med hela plåtningen. Det kan bli många omtagningar på samma ställe, men det ger också snygga bilder.

Filmerna tas av Bergslagen Cyclings projektledare Simon Tullstedt och kommer inte att kräva någonting speciellt av dig, det handlar om "rörliga bilder", det är inte intervjuer eller avancerat skådespeleri vi är ute efter.

Plåtningarna kommer att genomföras i augusti och september 2021.

Vad ska jag ha på mig?

För att bilderna ska fungera bra tillsammans vill vi gärna att du bär kläder som ger lagom kontrast mot omgivningen. Använd allra helst någon av dessa färger på tröja/hjälm. Vill du att vi ordnar någonting som passar, hör av dig i god tid så löser vi det!

Undvik stora logotyper eftersom bilderna inte ska promota ett visst märke eller företag. Hjälm är en självklarhet på cykeln.

Får jag bilderna på mig?

Ja! Du får utvalda bilder/filmer på dig och din cykel när bilderna är färdiga. Dessutom kommer du att få en liten gåva under hösten som tack för att du ställer upp.

Hur kommer bilderna att användas?

Bilderna kommer att användas för att lyfta cykelområdet Bergslagen Cycling i egna och andras kanaler. Bilderna får inte säljas vidare eller användas i sammanhang som inte handlar om Bergslagen Cycling. Du kommer att få skriva på ett samtyckesavtal efter fotograferingen.

Hur gör jag om jag vill vara med?

Vi väljer modeller utifrån olika målgrupper för att få bra bredd på vår bildbank. Anmäl gärna ditt intresse genom att skicka ett mail till Bergslagen Cycling.