Downhill på Kvarntorpshögen

Upplev downhillcyklingen på Kvarntorpshögen strax utanför Kumla. I Kvarntorp finns leder för både nybörjare och avancerade downhillcyklister, perfekt för utförsåkning på enduro, downhill eller väldämpad mountainbike.

 


Ta liften till toppen

Med ankarliften slipper du trampa de ungefär 100 höjdmeter som Kvarntorpshögen reser sig över backen. När du har kommit upp - passa på att kolla in utsikten över det industriella landskapet runt Kvarntorp och de blå Kilsbergen långt där borta.

För information om liftens öppettider, besök kvarntorpdownhill.se


Familjevänlig downhill

För utförscyklister som är i början av sin bana finns en grön led med två nedfarter nere vid centret. För att cykla här behövs ingen lift och de hinder och kurvor som finns här passar perfekt för yngre åkare. Lederna ligger alldeles intill teknikbanan i Kvarntorp, så det här är den perfekta platsen att öva upp sin teknik inför större utmaningar.

Kolla in leden Gröna lund


Kvarntorps röda signum

Kvarntorps signum är den röda skifferaskan, som förutom att vara ett grymt underlag för flowiga utförsåkningar också är ruskigt snygg. Hela högen är resterna av årtionden av skifferbrytning för oljeframställning i mellankrigstiden. Det gör att

Läs mer om lederna på kartsidan

Checka in med cykeln i tryggt förvar Hitta cykelvänliga boenden i närheten av Kvarntorp