Nu lanserar Bergslagen Cycling ny webbkarta

Sveriges bästa digitala cykelkarta. Ambitionsnivån är hög när Bergslagen Cycling nu släpper en ny karta över de drygt 130 lederna. Mobilvänlig design med digitala ledbeskrivningar, platsbaserad felrapportering och inspirerande samlingar. Det är bara några av nyheterna inför cykelåret 2021.

Hitta rätt led
Kartan erbjuder mycket nytt. Dels finns nu filter och sökfunktioner som gör det lätt att snabbt hitta rätt led. Ledbilder, höjdkurvor och digitala ledbeskrivningar ger snabbt en bild av vad det är för typ av led.

- Vi har så mycket att erbjuda, så vi hoppas att många kommer att hitta nya favoriter, säger Simon Tullstedt, projektledare för Bergslagen Cycling på Region Örebro län.

Positionering förenklar
Med mobilens GPS-position kan användaren visa sin position på kartan, sortera lederna automatiskt så att de närmsta lederna visas först och rapportera eventuella fel på lederna. Att alla felrapporter nu får en position underlättar rejält för arbetet med ledernas kvalitet. Det är också möjligt att i efterhand placera ut en kartnål på en led för att rapportera till exempel en saknad skylt eller ett träd som fallit. Eftersom cyklister ofta har sina egna favoritappar för navigering erbjuds så kallade GPX-filer för alla leder.

Inspirerande samlingar
En annan nyhet är de ledsamlingar som visas på startsidan. De kommer att släppas och uppdateras med jämna mellanrum för att inspirera till nya äventyr, små som stora. Inför sommaren kommer Bergslagen Cycling också att släppa kurerade samlingar, där lokala cyklister får välja sina favoritleder i området för att inspirera andra. En tydlig ambition med samlingarna är också att skapa mer hållbara resmönster, där besökare stannar längre i länet eller väljer att ta tåget med cykeln, så småningom.

Inspirerande samlingar

Ledsamlingar inspirerar till större cykelupplevelser.

Ledbidrag via Swish
Bergslagen Cycling är ett samarbete mellan föreningar och kommuner i Örebro län som hålls samman av Region Örebro län. Flera av föreningarna är beroende av frivilliga ledbidrag för att hålla lederna i gott skick. Därför finns nu en koppling till Swish direkt från sidans ledbeskrivningar.

- Vi har fantastiska eldsjälar i området. Många av våra besökare undrar hur de kan bidra och det här blir ett enkelt sätt att göra det, fortsätter Simon Tullstedt.

Hundratals testare har bidragit
Att utveckla en riktigt bra digital tjänst är ett lagarbete. Grunden är att jobba med en förstående och kreativ leverantör, i det här fallet den örebrobaserade IT-konsultbyrån Invit. Dessutom har kartan testats i flera omgångar av frivilliga som har bidragit till att kartan fungerar för cyklister i praktiken.

- Engagemanget för att visa upp vårt cykelområde är stort. Våra mål är att fler hittar till cykling som motionsform, fler besöker området och kanske till och med gör som jag och flyttar hit till länet på grund av cyklingen, avslutar Simon Tullstedt.

Bergslagen Cycling utvecklas även bortom det digitala
Till sommaren utökas området med fler leder på nya platser i Örebro län. De hamnar på kartan så fort de är klara för nya cykeläventyr. Välkommen till Bergslagen Cycling!

Anmäl dig till visning
Den nya kartan med dess många funktioner kommer att visas upp vid två tillfällen via Zoom, med möjlighet att fördjupa sig i den nya kartans funktioner och ställa frågor.

  • Tisdagen den 6:e april 08:30-09:00
  • Fredagen den 9:e april 12:15-12:45

Anmälan till bergslagencycling@regionorebrolan.se senast 15:00 dagen före visning.

Pressmeddelande från Region Örebro län - Nylanserad tjänst: Så hittar du cykellederna i Örebro län

För övriga frågor eller pressmaterial, kontakta:

Simon Tullstedt
Projektledare Bergslagen Cycling
Region Örebro län
simon.tullstedt@regionorebrolan.se
070-3489494

 

 

Nya filter och sökfunktioner ser till att
cyklister hittar rätt led.

Till kartan ▸


Felrapportering i mobilen

Platsbaserad felrapportering underlättar
för både cyklister och ledutvecklare.