Fem fikarundor

Fikafavoriter

Sällan smakar det så gott som efter en cykeltur. Örebro län är fika-tätt och vi har gott om riktigt fina fik och gårdsbutiker med närodlade godsaker. Vi har samlat några riktigt fina fikaturer.

Bredsjö

För dig som gillar fin stigcykling och fika av högsta klass är Hjulsjö-Bredsjö paradiset på jorden. Här finns både Hjulsjö 103 och Bredsjö Ostkafé som levererar på högsta nivå med lokala råvaror och ett fantastiskt helhetstänk.

Bredsjö - MTB 6

Lokarundan

Riktig landsvägscykling kräver sitt fikastopp, så är det bara. Den fina Lokarundan genom Lokadalen, förbi Grythyttan och Nora bjuder på många fikamöjligheter. Kondis i Nora eller Grythyttan eller en rejäl lunch med kaffe och dessert på Loka Brunn.

Hälsingåsen

En lättcyklad MTB-led med utgångspunkt Fjugesta eller Lekhyttan. Ta en avstickare ner till Berga gård innan du kommer till Brohyttan eller på vägen tillbaka. Här finns hemgjord glass, räkmackor och. I Lekhyttan finns Hallagården och Lekhyttekiosken.

Rönneshytta

Det underbara sommarkaféet i gamla Rönne Kapell passar perfekt efter en snabb MTB-runda på Rönneshyttarundan eller Vildsvinsslingan. Missa inte ett besök på Varuhuset i Rönneshytta, det är en upplevelse i sig.

Tived

I magiska Tiveden finns flera kaféer. Redan vid ledernas start i Sannerud/Tived hittar du Tiveds Kafferosteri medan Tivedstorp nås via en liten omväg från Lilla Kungsleden.