Fem nya områden

Testa våra lednyheter 2021

Bergslagen Cycling fortsätter att växa. Inför sommaren 2021 presenterar vi ett helt gäng nya leder för mountainbike och standardcykel i nya spännande områden.

Cykla i Tiveden

Trollskogarna runt Tiveden har blivit enormt populära bland vandrare och kanotister. Inte konstigt med tanke på hur mycket spännande som finns att se och göra. Till sommaren välkomnas också vi cyklister att upptäcka Tivedsskogarna tack vare de nio nya lederna, åtta för MTB och en för standardcykel.

Lederna beräknas vara skyltade och klara i juni, men redan nu kan du kolla in kartan.

Mountainbike Standardcykel
Visa cykellederna i Tiveden ▸

Ramsberg MTB

Nordost om Lindesberg ligger den anrika bergsmansbygden Ramsberg. Det välbesökta Ölsjöbadet i Ramsberg har nu också blivit startplats för tre cykelleder och en riktigt fin teknikbana i gles tallskog. Perfekt för ett sommaräventyr med cykel och bad.

Nyhyttan MTB

Längs vägen mellan Nora och Hjulsjö ligger den gamla kurorten Nyhyttan vackert i ett kuperat Bergslagslandskap med sjöar, gruvor och åar. Här har tre nya MTB-leder utvecklats inför sommaren 2021. Förbered dig på trötta ben och leende läppar!

Lerbäckstrampen

Lerbäcks Bergslag norr om Askersund är en vacker småkuperad trakt med lugna vägar, otaliga byar, rikt djurliv och spännande historia. Här kan du enkelt dela upp den fem mil långa rundan på två dagar för en härlig weekendcykling.

Svartå MTB

Svartå mellan Degerfors och Fjugesta är en aktiv bygd med en rik brukshistoria. Under flera år har ett populärt cykellopp körts i Svartå och sträckningen har nu blivit en välskyltad röd mountainbikeled som måste testas om du är i krokarna!