Fyra familjevänliga

Cykla med familjen

Alla minns väl sin första cykel? Att börja utforska vida världen på två hjul är fantastiskt och vi har många trafikfria möjligheter.

Teknikbanan Askersund

Vid Solberga IP i Askersund har kommunen byggt en riktigt fin liten teknikbana med broar, stigar och hinder. Teknikbanan är en knapp kilometer lång, men tack vare den kuperade trollskogen blir även erfarna cyklister varma efter ett varv. Perfekt för att slipa på teknik, mod och kondition.

Ringsberget Breven

Med utgångspunkt från det långgrunda badet Solberga finns tre relativt enkla och breda MTB-leder. De blåa lederna är småkuperade, den röda kräver lite mer benstyrka och bromskontroll.

Kottabergsrundan

I den spännande gruvmiljön vid Pershyttan finns leder av alla svårighetsgrader. Kottabergsrundan är en familjefavorit Klättringen från Pershyttan till Kottabergets topp är enkel och flack, men bjuder ändå på flowiga stigar och tjusig utsikt över sjön Vikern.

Safari vid Örebros stränder

Från Örebros stolthet slottet, förbi historiska Wadköping och ut till de fågelfyllda strandmarkerna Oset och Rynningeviken. Har du tur får du syn på de långhåriga korna som betar i trakterna. Stanna till i Wadköping eller vid Naturens hus för en fika. Leden går i loopar, så här finns alla möjligheter att anpassa längden.

Standardcykel
Visa Vattenslingan ▸