Företag

Bergslagen Cycling
attraherar cyklister.
Gör ni?

Varför satsa på cyklister?

Cyklister är bra kunder. Cykelbesökaren spenderar mer än den vanliga besökaren och trivs både på landsbygden och i stan. Cykelintresset ökar i takt med att allt fler semestrar och hemestrar aktivt på hemmaplan.

Örebro län har unika förutsättningar för cykling med våra naturtillgångar och vår historia från den tid då gruvor, hyttor och bruk blomstrade. Många av våra leder använder dessa gamla vägar och stigar. Bergslagen Cycling är Sveriges största sammanhängande cykelområde med över 430 mil leder, varav ca hälften är skyltade.

Bergslagen Cycling drivs av Region Örebro län i samarbete med föreningar och kommuner, våra tjänster är därför kostnadsfria för dig som företagare i länet.

Hör gärna av dig, så berättar vi mer!

Hur kan Bergslagen Cycling
bidra till er verksamhet?

Cykelvänligt boende

Bli Cykelvänligt boende

Är ert boende cykelvänligt? Cyklister vill gärna ha cykeln inlåst över natten, kunna spola av sin cykel och få tips om leder. Uppfyller ni det är ni varmt välkomna att vara del av Bergslagen Cyclings boendenätverk. 

Bli cykelvänligt boende

Se boenden på vår karta

Sätt din matupplevelse på kartan

Det finns många typer av cyklister. Gemensamt är att de uppskattar ett fikastopp eller en rejäl middag efter turen. På vår ledkarta finns möjlighet att lägga till din verksamhet. I vårt nätverk finns många entreprenörer som jobbar med cykel och som kan hjälpa dig att utveckla produkter med cyklister som målgrupp.

Se kafeer och restauranger på vår karta

Ta plats på vår karta

Guidade upplevelser

Erbjud guidade upplevelser

Många vill upptäcka, uppleva och lära med en kunnig guide som har god lokalkännedom, cykelkompetens och vana att ta folk. Vi har guider i stora delar av vårt område, men behöver alltid fler.

Kontakta befintliga guider

Bli guide

Cykelhyra och service

Erbjud cykelhyra och service

Visst, de flesta har en cykel. Men alla har inte en mountainbike, eller lust att släpa med sig cykeln lång väg. Därför är cykeluthyrning mycket populärt. I Örebro län finns flera fasta uthyrare och dessutom ett par mobila. Det gör att du kan erbjuda dina gäster cykel direkt från ditt boende, eller dra ut på tur med dina anställda.

Befintliga cykeluthyrare

Ta plats på kartan med din cykeluthyrning

Skaffa cykelkompetens

Skaffa cykelkompetens

För att kunna ge dina cyklande gäster ett gott bemötande behöver du och din personal ha grundläggande koll på lederna runt omkring er. Vi erbjuder genomgångar under våren. Är ni behov av fördjupning förmedlar vi gärna kontakt med rätt kompetens inom cykelområdet.

Ta kontakt

Cykelpaket

Utveckla cykelpaket

Inför 2021 satsar vi på att öka antalet paketerade erbjudanden inom Bergslagen Cycling. Ett paket kan innehålla boende, mat och guidning till exempel. Hyra av cykel bör finnas som tillval. Vi är partners hos Sweden by Bike som är Sveriges främsta portal för paketerade cykelupplevelser. 

Ta kontakt

Nå cyklister via Instagram

Nå cyklister på Instagram

Världens största bilddelningsplattform Instagram är en viktig kanal för många företag inom besöksnäringen. Vi varvar eget innehåll med att dela innehåll som publiceras av andra. Genom att hashtagga #bergslagencycling och/eller omnämna @bergslagencycling kan vi (efter ert godkännande) dela ert innehåll vidare från vår kanal.

Ta kontakt

En kvinnlig MTB-cyklist coachas av en professionell coach

Ta plats på vår sändlista

Vi får ibland förfrågningar från turister, grupper eller organisationer inför ett planerat besök. Eftersom vi är en offentlig aktör kan vi inte hänvisa till utvalda företag. Därför har vi en maillista där alla som driver verksamheter relaterade till cykel kan ta plats. När vi får in en förfrågan skickar vi (efter avsändarens godkännande) vidare den till hela listan.

Anmäl din verksamhet till listan

Hör av dig!

Kontakt

Kristalina Smårs
Projektledare Bergslagen Cycling
bergslagencycling@nora.se