För finsmakaren

Välsmakande favoriter

Sällan smakar det så gott som efter en cykeltur. Örebro län är ett överraskande bra matlän och vi har gott om fina fik. Du hittar alla kaféer och restauranger längs lederna på vår webbkarta. Dessutom har vi samlat några favoritplatser och leder här. Varsågoda!

Hjulsjö 103

Hjulsjö

Den lilla byn Hjulsjö är paradiset på jorden för dig som vill njuta av både stigcykling och fika av högsta klass. Här finns både bageriet och rosteriet Hjulsjö 103 och på cykelavstånd Bredsjö Ostkafé. Båda är prisbelönta för sitt delikata mathantverk och bjuder på lantliga avslappnade miljöer där även vi lycraklädda får plats.

Mountainbike Grusracer Kafé Boende Cykeluthyrning

Hjulsjö →

Grythyttan

Lokarundan

Söndagsturen på landsvägscykeln kräver sitt fikastopp, så är det bara. Den fina Lokarundan genom Lokadalen, förbi Grythyttan och Nora bjuder på många fikamöjligheter. Kondis i Nora eller Grythyttan eller en rejäl lunch med kaffe och dessert på Loka Brunn.

Landsväg Glass Kondis Boende

Lokarundan →

Berga Gårds äggbod och Gårdskafé

Lekhytterundan

Lekebergslagen är en mindre känd del av Bergslagen, men som bjuder på vackra vägar i en kulturbygd där Kilsbergen möter Närkesslätten. På Berga gård gör man glass på egna ägg och äkta råvaror och i Lekhyttekiosken finns en populär lunchbuffé. I Vintrosa finns Tant Gröns trädgårdskafé, så här finns alla möjligheter att köra en fin fikarunda.

Standardcykel Kafé Boende Bad

Lekhytterundan →

Kvarntorpshögen

Kvarntorp

För dig som vill ha en riktig höjdarfika kan vi rekommendera Kaffestugan på toppen av Kvarntorpshögen. Här sitter du mitt uppe på en rykande slagghög från efterkrigstiden, dessutom omgiven av konst och en fantastisk utsikt över Kilsbergen och Närkesslätten. Ta en tur på någon av MTB-lederna, trampa upp till kaffestugan och kör sen ner på downhill-leden Blådåre.

Mountainbike Downhill Kafé Konst Bad

Kvarntorp →

Tivedstorp

Tiveden

Att Tivedens natur är storslagen har få missat, men att både startplatsen i Tivedstorp och i Tived/Sannerud bjuder på ätbara upplevelser är kanske mindre känt. Tivedstorp är både ett vandrarhem och ett kafé/restaurang med kärleksfullt tillagad mat och gott fika. I Tivedstorp är den gamla lanthandeln uppgraderad till finkrog och på andra sidan gatan serveras pizza och burgare på Luripompa.

Standardcykel Mountainbike Kafé Boende

Tiveden →