Fyra bike and bite-leder

Cykla från fik till fik

Vad slår en sommarfika? En sommarfika efter en härlig cykeltur förstås! Upptäck Örebros fikafavoriter på ett nytt sätt.

Cajsas Cityslinga

Cajsas cityslinga är 10 kilometer och tar dig genom Örebros centrala delar, från slottet och citypulsen till kullerstenskvarter och natursköna rastplatser. Wadköpings kafé och restaurangutbud erbjuder lokala godsaker i bästa Cajsa Warg-anda, medan Naturens Hus rofyllda läge gör matupplevelsen till något alldeles extra.

Standardcykel
Cajsas Cityslinga ▸

Bönor och bruk

Cykelslingan Bönor och bruk är 17 kilometer och tar dig längs den slingrande Svartån och genom Karlslunds vackra herrgårdsmiljö. Vid det gamla bruket Lindbacka vänder slingan. Här finns handrostat kvalitetskaffe, lokalproducerad kombucha och mycket mer i kaféet FIKA och det helgöppna Lindbacka sommarkafé. Toppa turen med ett dopp i något av friluftsbadet Hästhagen längs vägen!

Standardcykel
Bönor och bruk ▸

Bok och bestick

Cykelslingan Bok och bestick är 47 kilometer och följer till att börja med samma led som Bönor och bruk. Den fortsätter dock sedan ut på Närkeslätten och nosar på Kilsbergen. Slingan passerar två mysiga matställen – Tant Grön och Lanna bokkafé - planera in en fika på det ena och lunch på det andra, så har du energi för en hel dags cykelutflykt!

Standardcykel
Bok och bestick ▸

Smultronslingan

Smultronslingan är 48 kilometer och perfekt för dig som gillar att cykla längs böljande fält och genom mysiga byar. I början av cykelturen passerar du även Svampen, där du kan fika på 58 meters höjd! Smultronsligan fortsätter sedan norrut ut på landsbygden och passerar Långensjöarna, där även bed & breakfast och kaféet Solliden ligger. Där slingan vänder söderut finns det mysiga kaféet Smultrongården.

Standardcykel
Smultronslingan ▸

Konceptet Bike & Bite är framtaget av Visit Örebro, läs mer på visitorebro.se