Fyra flowiga

Flyt & frihet

Vissa älskar stenar, rötter och annat "stök". Det får stå för dem. De flesta av oss föredrar känslan att flyta fram på cykeln på fina stigar. Vi har samlat fyra leder som bjuder på ordentligt med skönt flyt.

Rönneshyttarundan

Den alldeles lagom långa rundan bjuder på flera snabba stigpartier, vissa är breda som garageportar, andra smala som dassdörrar. Gemensamt är den sandiga, snälla terrängen som passar både nybörjare och erfarna som vill ha lite tempo i cyklingen. Perfekt för att cykla tillsammans. Den långa utförslöpan ner mot Rönneshytta från Spånbrokällan är mångas favorit.

Mullåsen och Fredsdalen

Det tre legendariska lederna i Hjulsjö är för många definitionen av flowig MTB-cykling. Dessa leder ringlar sig fram och tillbaka över åsarna och kan med fördel kombineras för att få till en riktig dröm-runda. Alla lederna ligger strax över milen vilket gör att du som cyklat en del tidigare utan problem hinner med flera varv.

Slantan i Pershyttan

Pershyttan är Bergslagen Cyclings ursprung, här drogs de första lederna för ett decennium sedan. Här cyklar du i en unik gruvmiljö med den magnifika och välbevarade hyttan som mittpunkt. Mångas favoritled heter Slantan. Den bjuder som många andra leder på varierade underlag, men flowfavoriten är de långa utförslöporna vid Kottaberget.

Kalkugnarna i Kvarntorp

Kvarntorp är ett speciellt område på många sätt, här är hela landskapet format av mänsklig aktivitet. Runt de gamla kalkugnarna finns ett nätverk av stigar som bjuder på skönt flyt. Se bara till att inte förstöra själva ruinerna. En flow-bonus får du om du trampar de hundra höjdmetrarna upp på Kvarntorpshögen och tar dig nedför den snälla downhill-leden Blådåre när du är tillbaka i Kvarntorp.