Fyra weekendturer

Helgturer på cykel

En liten helg kan bli ett stort äventyr. Trampa iväg mot naturupplevelser, smaker och historia och landa i en skön säng eller i ett avlägset vindskydd. Vi har samlat några förslag på turer som kan passa för en skön weekend eller ett vilt helgäventyr.

Nyforsleden

Upplev vildmarken i Sveriges största naturreservat Malingsbo-Kloten. Vackra långsmala sjöar, oändliga skogar och ett lugn som inte finns på många andra platser. Samtidigt som chansen att få syn på vilt är större än de flesta ställen. Bor gör du smidigast i Nyfors, ungefär halvvägs.

Standardcykel Grusracer Visa Nyforsleden ▸

Lången runt

Trampa bekvämt från Örebro ut på vacker landsbygd. Platta vägar och vackra omgivningar för dig till sjön Långens norra ände, där Solliden väntar på dig.

Standardcykel Visa Lången Runt ▸

Råsvalen runt och Uskenrundan

Kombinera två turer för en underbar tur från Lindesberg, förbi vackert restaurerade Stripa gruva och genom Uskenbygdens speciella ljus. En kortare bit på grusväg, men annars mest asfalt. Bo på Bergsgården eller Uskavi.

Gruvrundan vid Skärgården

Upplev Bergslagens möte med Vättern. Trampa förbi spännande platser som Garpa gruva, Harge uddar och belgiska bruksorten Åmmeberg. Bo i Harge eller Åmmeberg.