Sex klättringar

Mera mjölksyra 

Vissa gör allt för att slippa trampa. Andra jagar det kittlande guldet - den krypande känslan av mjölksyra i trötta lår.

Siggebobacken

Landsväg Standardcykel Mellan Uskavi och Lindesberg väntar en klassisk klättring med en redig tioprocentig lutning på spikrak asfaltsväg. Belöningen är en härlig utsikt över Uskenbygden, förutom det ljuvliga lilla ruset som kommer efter en riktig kamp mot mjölksyran.

Nora Classic →Uskenrundan →

Monsterbacken 1

Mountainbike Namnet är kanske lite löjligt, men klättringen är rätt brutal och utsikten när du väl har kommit upp på Rusakulan är magnifik. Här upplever du Kilsbergens hela register, från fot till topp, i ett bitvis tungt, men klart cyklingsbart motlut.

Ånnaboda Ruskiga rusan MTB 1 →

Kindla

Grusracer Kindla är ett högt beläget naturreservat som vilar som en fond över hela Hjulsjöbygden. Från Hjulsjö trampar du upp, upp, upp. Har du inte fått nog av klättring rekommenderas en avstickare upp till utsikttornet. Parkera cyklarna vid den lilla parkeringen och fortsätt klättra upp till fots. Från utsiktstornet har du magnifik utsikt över hela trakten.

Kindla MTB 1 →

Col du Ånnaboda

Landsväg En perfekt kvällstur från Örebro. Följ den gamla banvallen eller Frösvidalsvägen till Garphyttan, där den rediga uppförsbacken tar vid. Väl uppe i Ånnaboda väntar ett svalkande bad, en glass eller varför inte en pizza?

Col du Ånnaboda →

Kungshall

Till skillnad från övriga turer i Lekhyttan är Kungshall inte särskilt snäll. Efter en mysig start på asfalt och snabb stig och en liten sträcka på grusväg viker stigen utför. Direkt efter detta börjar klättringen upp på Kungshall, som bara fortsätter och fortsätter. När du väl kommit ner ska du upp igen, den här gången blir klättringen ännu brantare och definitivt trixigare.

Mountainbike
Visa Kungshall ▸